Freelancer Maksut ja palkkiot

Työnantajille

Projektit

Freelancerissa voit ilmaiseksi rekisteröityä, ilmoittaa projekteja, saada tarjouksia freelancereilta, katsoa freelancerien portfolioita ja keskustella projektien vaatimuksista. Mikäli myönnät projektin ja freelancer hyväksyy sen, veloitamme sinulta aloitusmaksuna pienen projektimaksun, joka suhteutetaan valitun tarjouksen arvoon.

Kustannukset ja maksun veloitustapa riippuu projektin tyypistä.

Kiinteähintaisissa projekteissa palkkio on suuruudeltaan 3 % tai €2.00 EUR (suurempi maksetaan) ja se peritään, kun kukin palkkaamasi freelancer on hyväksynyt myöntämäsi projektin. Jos myöhemmin maksat freelancerille alkuperäistä tarjousta enemmän, veloitamme projektimaksun kaikista ylimääräisistä maksuista.

Tuntiprojekteissa peritään 3 % palkkio jokaisen freelancerille tehdyn maksun yhteydessä.

Voit perua projektin koontinäytöltäsi milloin tahansa 7 päivän sisällä projektin hyväksymisestä, ja maksu palautetaan kokonaisuudessaan sinulle.

Lisäksi on mahdollista ostaa valinnaisia projektipäivityksiä.

Kilpailut

KIlpailua ilmoitettaessa työnantajan on toimitettava kilpailun koko voittosummaa vastaavat varat. Tarjoamme Rahat takaisin -takuun tälle palkintorahalle.

Rahat takaisin -takuu oikeuttaa sinua saamaan rahat takaisin 30 päivän ajan kilpailun sulkemisesta, mikäli et ole tyytyväinen toimitettuihin kilpailutöihin. Saat rahat takaisin helposti ottamalla yhteyttä asiakastukeen.

Huomaa, että varat eivät ole saatavilla 'taattuihin kilpailuihin', ja tämä palautus ei sisällä päivityksiä, joita olet saattanut valita kilpailuun. Mikäli olet jo valinnyt kilpailutyön voittajaksi ja päättänyt kilpailutyön luovutuksen, mikä on vapauttanut palkintorahan tekijälle, et ole kelvollinen saamaan palautusta.

Kilpailun ilmoittaminen ja palkinnon myöntäminen ovat työnantajille ilmaisia.

Jokaisesta lisäksi palkitusta työstä on myös maksettava palkinto.

Ostettavissa on valinnaisia kilpailupäivityksiä.

Palvelut

Työnantajan on palvelua tilattaessa toimitettava kokonaispalvelua vastaava palveluhinta. Maksua suojaa Freelancerin etappimaksujärjestelmä. Vapauta maksu vasta ollessasi 100 % tyytyväinen toimitettuun työhön.

Freelancereille

Freelancerin voi ilmaiseksi rekisteröityä, luoda profiilin, valita sinua kiinnostavien projektien mukaisia taitoja, lähettää portfolion, saada projekti-ilmoituksia, keskustella projektien yksityiskohdista työnantajien kanssa, tehdä tarjouksia projekteista (ilmaisjäsenet saavat aluksi 8 tarjousta / kuukausi) ja osallistua kilpailuihin.

Voit mainostaa tarjoustasi valinnaisilla tarjouspäivityksillä.

Projektit

Kiinteähintaisissa projekteissa, mikäli sinulle myönnetään projekti ja hyväksyt sen, veloitamme aloitusmaksuna pienen projektimaksun, joka suhteutetaan valitun tarjouksen arvoon. Jos saat maksuna alkuperäistä tarjousta suuremman summan, veloitamme projektimaksun myös kaikista yli menevistä saamisista.

Tuntiprojekteissa palkkio peritään jokaisen maksun yhteydessä, kun työnantaja maksaa sinulle.

Maksun suuruus kiinteähintaisissa projekteissa on 10 % tai €4.00 EUR, suurempi maksetaan, ja tuntiprojekteissa 10 %.

Kilpailut

Kilpailutöiden lähettäminen kilpailuun on ilmaista. Kilpailumaksu tulee voimaan, kun sinulle myönnetään kilpailupalkinto. Tämä maksu veloitetaan, kun palkinto vapautetaan eli kun se on myönnetty kilpailun jälkeen ja kilpailutyömateriaalien luovutus on saatettu päätökseen siten, että kilpailun lähettäjä on tyytyväinen.

Freelancer-kilpailumaksu on 10 % tai €4.00 EUR, suurempi maksetaan.

Palvelut

Jos sinut palkataan jatkossa suorittamaan tämä palvelu, veloitamme 20 % palvelumaksun palvelun kokonaissummasta. Tämä veloitetaan, kun palvelu on tilattu ja vähennetään sinulle maksettavasta summasta.

Suositeltujen freelancerien ohjelma

Jos kuulut Suositellut Freelancerit -ohjelmaan, sinulta veloitetaan 15 % projektipalkkio, kun sinulle myönnetään ja vastaanotat Rekrytoija -projektin. Tätä ei veloiteta etukäteen, kuten tavallisissa projekteissa, vaan vasta kun vastaanotat maksun.

Hyvitykset bonus-krediittinä

Joissain tapauksissa palkkioiden palautus saatetaan myöntää bonusarvona. Tämän bonuksen voi käyttää ainoastaan sivustolla, eikä sitä voi siirtää tai nostaa tilille. Bonus muuttuu arvottomaksi 90 päivän jälkeen myöntöpäivästä.

0 % kulut -tarjous

Kun uusi työnantaja, jolla ei ole aiemmin ollut tiliä Freelancer.comissa, liittyy freelancerin suosittelemana Freelancer.comiin, suosittelevan freelancerin projektikulut laskevat 10 %:sta 0 %:iin kaikissa tulevissa suosittelevan freelancerin ja suositellun työnantajan välisissä projekteissa.

Tämä noudattaa seuraavia ehtoja:

 • Uusien työnantajien on käytettävä erityisiä tarjouslinkkejä sivulta https://www.freelancer.com/no-commission.
 • Selvennyksenä: freelancerin alennettu projektimaksu 0 % on voimassa vain uusissa töissä, jotka suositteleva ja tarjouksen hyväksynyt freelanceri suorittaa työnantajalle, jolle freelanceri on suosittelun kohdentanut. Uudet projektit on suoritettava sen jälkeen, kun työnantaja on luonut uuden tilin Freelancer.comiin. Projektien ostajana on oltava tämä tili.
 • Tämän tarjouksen mukaisesti freelancerin projektikulut laskevat 10 %:sta 0 %:iin. Tarjous ei vaikuta muihin kuluihin ja veloituksiin, mukaanlukien muttei rajoittuen työnantajan kuluihin ja tapahtumamaksuihin.
 • Tämä tarjous ei ole voimassa kilpailuissa.
 • Freelancerilla on oikeus käydä läpi uuden työnantajan luokittelu varmistaakseen tämän tarjouksen ehtojen mukainen käyttö. Työnantajalla ja suosittelevalla freelancerilla on oltava työhistoria, jossa työnantaja on esimerkiksi toista alustaa käyttäen aiemmin työskennellyt ko. freelancerin kanssa ja suorittanut tälle maksuja. Freelancerin on pyydettäessä voitava todistaa aiemmat työtapahtumat ja maksut ennen kuin alennettu hinnoittelu astuu voimaan. Jotta tarjous olisi voimassa, työnantajalla ei saa olla aiempia tilejä Freelancer.comiin, jolta olisi suoritettu maksuja viimeisen 6 kuukauden aikana uuden tilin luonnista.
 • Myös kaikki muut käyttöehdot ovat edelleen voimassa - katso https://www.freelancer.com/about/terms.
 • Myös kaikki muut Lisäehtojen Kulut ja veloitukset -kohdan osiot ovat edelleen voimassa - katso https://www.freelancer.com/feesandcharges.
 • Freelancer voi tarvittaessa vaatia maksujen vapauttamiseksi, että molemmat osapuolet täyttävät profiilinsa ja/tai suorittavat henkilöllisyyden varmistamisen.
 • Freelancer voi vaatia alennettuun hinnoitteluun liittyvien projektien tietojen asianmukaista täyttämistä.
 • Tämä tarjous voidaan perua käyttäjältä, jos häneltä löytyy useita tapahtumien peruutuksia tai vilpillistä toimintaa, tai jos Freelancerilla on syytä epäillä, että varoja tullaan perimään takaisin tai perumaan tapahtumia, tai jos työnantajan ja freelancerin välillä on riita-asia, tai jos ilmenee muita syitä.
 • Freelancerilla on oikeus evätä tämän tarjouksen käyttö, jos tarjousta ei käytetä reilun pelin hengessä tai jos ilmenee tarvetta estää epäiltyä vilpillistä toimintaa.
 • Freelancer varaa oikeuden pyytää tarvittaessa lisätietoja kaikilta tarjoukseen liittyviltä tahoilta riskien hallintaan tai muihin tarkoituksiin liittyen, tai tutkiessaan mahdollisia vilpillisiä toimia.
 • Freelancerilla on oikeus keskeyttää tai peruuttaa tämä tarjous koska tahansa.
 • Freelancerilla on oikeus peruuttaa tarjous tietyllä alueella, jos tämän tarjouksen tarjoaminen kansalaisille kielletään tai todetaan lainvastaiseksi.

Jäsenyysvaihtoehdot

Voit vaikuttaa sinulta perittävien maksujen suuruuteen valitsemalla eri jäsentasojen välillä. Voit työskennellä sivustolla ilmaiseksi niin työnantajana kuin freelancerinakin, tai voit päivittää jäsenyytesi maksulliseksi ja nauttia jäsentasojen tarjoamista eduista.

Jäsenyys uusiutuu tilauksesi jälkeen joko kuukauden tai vuoden välein, ellet peruuta jäsenyyttä. Ellei käytössä ole tarpeeksi varoja, yritämme uusia jäsenyyttäsi 30 päivän ajan, kunnes varat riittävät maksuun.

Voit peruuttaa jäsenyytesi milloin tahansa asetukset -sivulta. Tilauksesi päättyy laskutusjakson loputtua ja tästä ei aiheudu sinulle lisäkuluja.

Katso jäsenyyssuunnitelmiamme

Muut maksut

Projektit

Seuraavia maksuja peritään vapaaehtoisista lisäpalveluista. Ellei toisin ole eritelty maksettujen jäsentasojen eduissa:

Projektin ilmoittaminen ILMAINEN
Mainostettu €9.00 EUR
Kiireellinen €9.00 EUR
Yksityinen €19.00 EUR
Kokoaikainen €181.00 EUR
Rekrytoija €19.00 EUR
Salassapitosopimus €19.00 EUR
Immateriaalioikeuksien sopimus €19.00 EUR
Suljettu €9.00 EUR
Etusija €5.00 EUR
Pidennä €9.00 EUR
Poista €5.00 EUR

Kilpailut

Seuraavia maksuja peritään vapaaehtoisista lisäpalveluista. Ellei toisin ole eritelty maksettujen jäsentasojen eduissa:

Kilpailun ilmoittaminen ILMAINEN
Kilpailun myöntäminen ILMAINEN
Myöntäminen useammalle freelancerille ILMAINEN
Taattu ILMAINEN
Mainostettu €30.00 EUR
Huippukilpailu €30.00 EUR
Kiireellinen €35.00 EUR
Korosta €15.00 EUR
Suljettu €30.00 EUR
Yksityinen €20.00 EUR
Salassapitosopimus €20.00 EUR
Pidennä Hinnat:
3 päivää = 15 % kilpailun palkintosummasta
5 päivää = 20 % kilpailun palkintosummasta
7 päivää = 30 % kilpailun palkintosummasta
14 päivää = 40 % kilpailun palkintosummasta
21 päivää = 50 % kilpailun palkintosummasta
Puolet kuluista käytetään kilpailun palkintosumman korottamiseen (pyöristetään lähimpään kokonaisnumeroon).
Poista lukitus €4.00 EUR

Tarjousmaksut

Tarjousten tekeminen projekteista ILMAINEN
Tuettu tarjous 0.75 % tarjotusta summasta (vähintään $5.00 USD, enintään $20.00 USD)
Korosta tarjousta €1.00 EUR

Kilpailutyön hinnat

Lähetä työ ILMAINEN
Suljettu työ €0.50 EUR
Korosta työtä €0.50 EUR

Hakemistomaksut

Hakemistotuki Kuten valittu tukea tilattaessa (vähintään €35.00 EUR)

Kokeet

Kokeen suorittaminen Riippuu taitokokeesta. Eritelty ennen ostotapahtumaa. Yleensä joko ilmainen, €5.00 EUR, €10.00 EUR tai €15.00 EUR.

Maksusuorituskulut

Tapahtumakulut käytettäessä luottokorttia, PayPalia tai Skrilliä. * €0.35 EUR + 2.3%
Pankkitalletus paikalliseen pankkiin ILMAINEN
Kansainvälinen tilisiirto €15.00 EUR
*Australian users incur $0.30AUD + 0.99% for Credit/Debit card transactions.

Sovittelumaksut

Sovittelumaksu etapin riitauttamisesta on €5.00 EUR tai 5 %, summista suurempi.

Riita-asioidenratkaisujärjestelmämme on suunniteltu antamaan osapuolille mahdollisuus selvittää etappimaksuihin liittyvät ongelmat keskenään ilman välimiesmenettelyä.

4 päivän kuluttua riita-asian ilmoittamisesta (7 päivän kuluttua, jos riita-asian on ilmoittanut freelancer) kummallakin osapuolella on mahdollisuus siirtää asia maksulliseen välimiesmenettelyyn. Toisella osapuolella on tällöin 4 päivää aikaa hyväksyä maksavansa välimiesmenettelyn kulut. Lisäksi molempien osapuolten on toimitettava asiaan liittyvät todisteensa tämän 4 päivän kuluessa. Jos toinen osapuoli ei suorita maksua kuluista ajallaan, tuomitaan hänet riita-asiassa hävinneeksi osapuoleksi.

Sovittelumaksu palautetaan riita-asian voittajalle.

Nostomaksut

Joihinkin nostotapoihin saattaa liittyä mahdollisia lisäkuluja. Nostotapaa tarjoava taho saattaa periä nostoon liittyviä lisämaksuja.

Pikanosto ILMAINEN
PayPal ILMAINEN
Skrill (Moneybookers) ILMAINEN
Payoneer-maksukortti ILMAINEN
Kansainvälinen tilisiirto €25.00 EUR

Noston pienin sallittu määrä kulujen jälkeen on 30 dollaria (USD).

Ylläpitomaksu

Ellei tilille ole kirjauduttu kuuden kuukauden aikana, peritään ylläpitomaksu, joka on enintään €10.00 EUR kuukaudessa, kunnes tili on suljettu tai uudelleen aktivoitu. Maksulla katetaan ylläpito-, kaista-, asiakastuki- sekä hallintomaksuja, joita syntyy käyttäjäprofiilin tiedostojen, viestien ja portfolion säilytyksestä sekä hakemisto- ja HireMe -palvelusta. Nämä maksut palautetaan käyttäjän pyynnöstä myöhemmin uudelleen aktivoinnin yhteydessä.

Verot

Australiassa asuvilta peritään GST suuruudeltaan 10 %. Riippuen asuinalueestasi, muita veroja saatetaan soveltaa.

Käyttäjäsopimus

Tällä sivulla kerrotut maksut ja palkkiot perustuvat sivuston Freelancer käyttäjäsopimukseen ja muihin sivuston käytäntöihin. Käyttäjäsopimus sisältää muita tärkeitä ehtoja ja suosittelemme sen kokonaisvaltaista lukemista. Käyttäjäsopimuksen kohta 23 erittelee käyttäjäsopimuksen rikkomisesta aiheutuvat seuraamukset. Seuraamuksiin voi kuulua vahingonkorvaukset, joita Freelancer voi nostaa toimista, jotka rikkovat käyttäjäsopimusta.