Freelancer Maksut ja palkkiot

Työnantajille

Projektit

Freelancer on vapaa rekisteröitymään, ilmoittamaan projektin, saamaan tarjouksia freelancereilta, katsomaan freelancerin portfoliota ja keskustelemaan projektin vaatimuksista. Mikäli myönnät projektin ja freelancer hyväksyy sen, veloitamme sinulta pienen projektimaksun suhteutettuna valitun tarjouksen arvoon, aloitusmaksuna.

Kustannukset ja maksun veloitustapa riippuu projektin tyypistä.

Kiinteähintaisissa projekteissa kulu on 3 % tai €2.00 EUR (summista suurempi veloitetaan), joka veloitetaan, kun jokainen valitsemasi freelanceri on hyväksynyt projektin. Jos myöhemmin maksat freelancerille yli alkuperäisen tarjoussumman, projektikulu veloitetaan myös ylimenevistä maksuista.

Tuntiperusteisissa projekteissa kulu on 3 % jokaisesta maksusta, jonka suoritat freelancerille.

Voit perua projektin koontinäytöltäsi milloin tahansa 7 päivän sisällä projektin hyväksymisestä, ja maksu palautetaan kokonaisuudessaan sinulle.

Valinnaiset projektipäivitykset on mahdollista ostaa.

Kilpailut

KIlpailun ilmoittamisen aikaan, työnantajien tulee toimittaa kilpailun koko voittosummaa vastaavat varat. Tarjoamme Rahat takaisin-takuun tälle palkintorahalle.

Rahat takaisin-takuu oikeuttaa sinua saamaan rahat takaisin 30 päivän ajan kilpailun sulkemisesta, mikäli et ole tyytyväinen toimitettuihin kilpailutöihin. Saat rahat takaisin helposti ottamalla yhteyttä tukeen.

Huomaa, että varat eivät ole saatavilla 'taattuihin kilpailuihin', ja tämä palautus ei sisällä päivityksiä, joita olet saattanut valita kilpailuun. Mikäli olet jo valinnyt kilpailutyön voittajaksi ja päättänyt kilpailutyön luovutuksen, mikä on vapauttanut palkintorahan tekijälle, et ole kelvollinen saamaan palautusta.

Kilpailun ilmoittaminen ja palkinnon myöntäminen ovat työnantajille ilmaisia.

Jokaisesta lisäksi palkitusta työstä on myös maksettava palkinto.

Ostettavissa on valinnaisia kilpailupäivityksiä.

Palvelut

Palvelua tilattaessa työnantajalla on oltava käytettävissä palvelun koko summa. Maksu turvataan Freelancerin etappimaksujärjestelmällä. Vapauta maksu vasta, kun olet täysin tyytyväinen saamaasi työhön.

Freelancereille

Freelancer on vapaa rekisteröitymään, luomaan profiilin, valitsemaan taitoja kiinnostavista projekteista, lataamaan portfolion, saamaan projekti-ilmoituksia, keskustelemaan projektin tiedoista työnantajan kanssa, tekemään tarjouksia projekteista (ilmaisjäsenet saavat aluksi 8 tarjousta per kuukausi) ja osallistua kilpailuihin.

Valinnaisen tarjousten päivittämisen voi ostaa mainostaakseen tarjousta.

Projektit

Kiinteissä projekteissa, mikäli sinulle myönnetään projekti ja hyväksyt sen, veloitamme sinulta pienen projektimaksun, joka on suhteellinen valitun tarjouksen arvoon, aloitusmaksuna. Jos maksat myöhemmin enemmän kuin alkuperäisen tarjouksen määrän, veloitamme projektimaksun myös kaikista yli menevistä maksuista.

Tuntiprojekteissa palkkio peritään jokaisen maksun yhteydessä, kun työnantaja maksaa sinulle.

Kiinteähintaisissa projekteissa kulu on 10 % tai €4.00 EUR (summista suurempi) ja tuntiperusteisissa projekteissa 10 %.

Kilpailut

Kilpailutöiden lähettäminen kilpailuun on ilmaista. Kilpailumaksu tulee voimaan, kun sinulle myönnetään kilpailupalkinto. Tämä maksu veloitetaan, kun palkinto vapautetaan eli kun se on myönnetty kilpailun jälkeen ja kilpailutyömateriaalien luovutus on saatettu päätökseen siten, että kilpailun lähettäjä on tyytyväinen.

Freelancerin kilpailukulu on 10 % tai €4.00 EUR, summista suurempaa käytetään.

Palvelut

Jos sinut jatkossa palkataan suorittamaan tämä palvelu, sinulta veloitetaan kulu, joka on 20 % palvelun kokonaissummasta. Tämä veloitetaan, kun palvelu on tilattu ja vähennetään suoraan sinulle tulevasta maksusta.

Suositeltujen freelancerien ohjelma

Jos kuulut Suositeltujen Freelancereiden ohjelmaan, sinulta veloitetaan 15 % projektikulu, kun sinut valitaan ja hyväksyt rekrytoija-projektin. Tätä ei veloiteta etukäteen, kuten tavallisissa projekteissa vaan vasta, kun vastaanotat maksuja.

Hyvitykset bonus-krediittinä

Joissain tapauksissa palkkioiden palautus saatetaan myöntää bonus arvona. Tämän bonuksen voi käyttää ainoastaan sivustolla, eikä sitä voi siirtää tai nostaa tilille. Bonus muuttuu arvottomaksi 90 päivän jälkeen myöntöpäivästä.

0 % kuluja -kampanja

Freelancerilta perittävä projektin välityspalkkio lasketaan 10 %:sta 0 %:iin, kun freelancer on suosittelijana työnanantajalle, joka luo uuden tilin ja jolla ei ole aiemmin ollut tiliä Freelancer.comissa. Alennettu välityspalkkio koskee tulevia projekteja suosittelijana toimineen freelancerin ja liittyvän työnantajan välillä.

Tämä noudattaa seuraavia ehtoja:

 • Uusien työnantajien on käytettävä erityisiä tarjouslinkkejä sivulta https://www.freelancer.com/no-commission.
 • Selvennyksenä: laskettu 0 % freelancerin projektikulu koskee uusia töitä, joissa työn tekijänä on freelanceri, joka on ilmoittautunut mukaan kampanjaan ja työn tilaajana on työnantaja, jota tämä kampanja koskee. Uudet projektit on suoritettava sen jälkeen, kun työnantaja on luonut uuden tilin Freelancer.comiin. Työnantajan on käyttävä tätä uutta tiliä projektissa.
 • Vain freelancerin projektin välityspalkkio lasketaan 10 %:sta 0 %:iin tämän kampanjan mukaisesti. Kaikki muut kulut ja veloitukset mukaanluettuna muttei rajoittuen työnantajan välityspalkkioihin ja siirtokuluihin eivät kuulu kampanjaan.
 • Tämä tarjous ei ole voimassa kilpailuissa.
 • Freelancerilla on oikeus käydä läpi uuden työnantajan luokittelu varmistaakseen tämän tarjouksen ehtojen mukainen käyttö. Työnantajalla ja suosittelevalla freelancerilla on oltava työhistoria, jossa työnantaja on esimerkiksi toista alustaa käyttäen aiemmin työskennellyt ko. freelancerin kanssa ja suorittanut tälle maksuja. Freelancerin on pyydettäessä voitava todistaa aiemmat työtapahtumat ja maksut ennen kuin alennettu hinnoittelu astuu voimaan. Jotta tarjous olisi voimassa, työnantajalla ei saa olla aiempia tilejä Freelancer.comiin, jolta olisi suoritettu maksuja viimeisen 6 kuukauden aikana uuden tilin luonnista.
 • Myös kaikki muut käyttöehdot ovat voimassa - katso https://www.freelancer.com/about/terms.
 • Myös kaikki muut Lisäehtojen Kulut ja veloitukset -kohdat ovat edelleen voimassa - katso https://www.freelancer.com/feesandcharges.
 • Freelancer voi tarvittaessa vaatia maksujen vapauttamiseksi, että molemmat osapuolet täyttävät profiilinsa ja/tai suorittavat henkilöllisyyden varmistamisen.
 • Freelancer voi vaatia alennettuun hinnoitteluun liittyvien projektien tietojen asianmukaista täyttämistä.
 • Tämä tarjous voidaan perua käyttäjältä, jos häneltä löytyy useita tapahtumien peruutuksia tai vilpillistä toimintaa, tai jos Freelancerilla on syytä epäillä, että varoja tullaan perimään takaisin tai perumaan tapahtumia, tai jos työnantajan ja freelancerin välillä on riita-asia, tai jos ilmenee muita syitä.
 • Freelancerilla on oikeus evätä tämän tarjouksen käyttö kokonaisuudessaan, jos ilmenee tarjouksen hyväksikäyttöä, säätöjen epäreilua käyttöä tai estääkseen epäiltyjä vilpillisiä toimia.
 • Freelancer varaa oikeuden pyytää tarvittaessa lisätietoja kaikilta tarjoukseen liittyviltä tahoilta riskien hallintaan tai muihin tarkoituksiin liittyen, tai tutkiessaan mahdollisia vilpillisiä toimia.
 • Freelancerilla on oikeus keskeyttää tai peruuttaa tämä tarjous koska tahansa.
 • Freelancerilla on oikeus peruuttaa tarjous tietyllä alueella, jos tämän tarjouksen tarjoaminen kansalaisille kielletään tai todetaan lainvastaiseksi.

Jäsenyysvaihtoehdot

Voit vaikuttaa sinulta perittävien maksujen suuruuteen valitsemalla eri jäsentasojen välillä. Voit työskennellä sivustolla ilmaiseksi niin työnantajana kuin freelancerinakin, tai voit päivittää jäsenyytesi maksulliseksi ja nauttia jäsentasojen tarjoamista eduista.

Jäsenyys uusiutuu tilauksesi jälkeen joko kuukauden tai vuoden välein, ellet peruuta jäsenyyttä. Ellei käytössä ole tarpeeksi varoja, yritämme uusia jäsenyyttäsi 30 päivän ajan, kunnes varat riittävät maksuun.

Voit peruuttaa jäsenyytesi milloin tahansa asetukset -sivulta. Tilauksesi päättyy laskutusjakson loputtua ja tästä ei aiheudu sinulle lisäkuluja.

Katso jäsenyyssuunnitelmiamme

Muut maksut

Projektit

Seuraavat maksuja peritään vapaaehtoisista lisäpalveluista. Ellei toisin ole eritelty maksettujen jäsentasojen eduissa:

Projektin ilmoittaminen ILMAINEN
Mainostettu €11.16 EUR
Kiireellinen €11.16 EUR
Yksityinen €23.56 EUR
Kokoaikainen €224.44 EUR
rekrytoija €11.78 EUR
Salassapitosopimus €23.56 EUR
Immateriaalioikeuksien sopimus €23.56 EUR
Sinetöity €11.16 EUR
Etusija €5.00 EUR
Jatka €11.16 EUR

Kilpailut

Seuraavat maksuja peritään vapaaehtoisista lisäpalveluista. Ellei toisin ole eritelty maksettujen jäsentasojen eduissa:

Kilpailun ilmoittaminen ILMAINEN
Kilpailun myöntäminen ILMAINEN
Myöntäminen useammalle freelancerille ILMAINEN
Taattu ILMAINEN
Mainostettu €30.00 EUR
Huippukilpailu €30.00 EUR
Kiireellinen €35.00 EUR
Korostus €15.00 EUR
Sinetöity €30.00 EUR
Yksityinen €20.00 EUR
Salassapitosopimus €20.00 EUR
Jatka Hinnat:
3 päivää = 15 % kilpailun palkintosummasta
5 päivää = 20 % kilpailun palkintosummasta
7 päivää = 30 % kilpailun palkintosummasta
14 päivää = 40 % kilpailun palkintosummasta
21 päivää = 50 % kilpailun palkintosummasta
Puolet kuluista käytetään kilpailun palkintosumman korottamiseen (pyöristetään lähimpään kokonaisnumeroon).

Tarjousmaksut

Tarjousten tekeminen projekteista ILMAINEN
Tuettu tarjous 0.75 % tarjoussummasta (vähintään $5.00 USD, enintään $20.00 USD)
Korosta tarjous €1.00 EUR

Kilpailutyön hinnat

Lähetä työ ILMAINEN
Suljettu työ €0.50 EUR
Korosta työtä €0.50 EUR

Hakemistomaksut

Hakemistotuki Kuten valittu mainostusta tilattaessa (vähintään €35.00 EUR)

Kokeet

Kokeen suorittaminen Riippuu kokeesta. Ilmoitetaan ennen ostoa. Yleensä ilmainen, €3.25 EUR, €6.50 EUR tai €9.75 EUR.

Maksusuorituskulut

Tapahtumakulut käytettäessä luottokorttia, PayPalia tai Skrilliä. * €0.35 EUR + 2.3%
Pankkitalletus paikalliseen pankkiin ILMAINEN
Kansainvälinen tilisiirto €15.00 EUR
*Australiasta oleville käyttäjille lisätään 0,30 $AUD + 0,99 % kulu luotto/maksukorttimaksuihin.

Sovittelumaksut

Etapin riitautuksen välimiesmenettelykulu on €5.00 EUR tai 5 % (summista suurempi).

Riita-asioidenratkaisujärjestelmämme on suunniteltu antamaan osapuolille mahdollisuus selvittää etappimaksuihin liittyvät ongelmat keskenään ilman välimiesmenettelyä.

4 päivän kuluttua riita-asian ilmoittamisesta (7 päivän kuluttua, jos riita-asian on ilmoittanut freelancer) kummallakin osapuolella on mahdollisuus siirtää asia maksulliseen välimiesmenettelyyn. Toisella osapuolella on tällöin 4 päivää aikaa hyväksyä maksavansa välimiesmenettelyn kulut. Lisäksi molempien osapuolten on toimitettava asiaan liittyvät todisteensa tämän 4 päivän kuluessa. Jos toinen osapuoli ei suorita maksua kuluista ajallaan, tuomitaan hänet riita-asiassa hävinneeksi osapuoleksi.

Sovittelumaksu palautetaan riita-asian voittajalle.

Nostomaksut

Joihinkin nostotapoihin saattaa liittyä mahdollisia lisäkuluja. Nostotapaa tarjoava taho saattaa periä nostoon liittyviä lisämaksuja.

Pikanostot ILMAINEN
PayPal ILMAINEN
Skrill (Moneybookers) ILMAINEN
Payoneer-maksukortti ILMAINEN
Kansainvälinen tilisiirto €25.00 EUR

Noston pienin sallittu määrä kulujen jälkeen on 30 dollaria (USD).

ylläpitomaksusta

Ellei käyttäjätilille ole kirjauduttu kuuteen kuukauteen, veloitamme kuukausittain 10,00 $ USD ylläpitomaksun kunnes tili on suljettu tai otettu uudelleen käyttöön. Maksulla katetaan ylläpito-, kaista-, asiakastuki- sekä hallintomaksuja, joita syntyy käyttäjäprofiilin, tiedostojen, viestien ja portfolion säilytyksestä sekä hakemisto- ja Palkkaa Minut -palvelusta. Nämä maksut palautetaan käyttäjän pyynnöstä myöhemmin uudelleen aktivoinnin yhteydessä.

Verot

Australian asukkaita koskee GST, joka on 10 %. Muita veroja saatetaan soveltaa verotusalueesi mukaan.

Käyttäjäsopimus

Tämän sivun kulut ja veloitukset perustuvat Freelancer -sivuston käyttäjäsopimukseen ja muihin sivuston sääntöihin. Käyttäjäsopimus sisältää myös muita tärkeitä ehtoja ja se tulee lukea kokonaisuudessaan. Käyttäjäsopimuksen kohta 23 määrittelee käyttäjäsopimuksen rikkomisesta koituvat seuraukset. Näihin voi kuulua esimerkiksi sakkomaksu vahingoista, joita käyttäjäsopimuksen rikkominen aiheuttaa sivustolle Freelancer.